top of page

Jak se kope pařez, aneb děkuji za pomoc u likvidace pařezu (Plzeňský kraj)


Likvidace parezu, odstraneni parezu, frezujemeparezy.cz

Vážený pane Šnajdre, dovolte mi krátkou recenzi vaší firmy.

Po 5let pokácených smrcích nám zůstaly na zahradě těsně u plotu dva pařezy o průměru 65 cm. Roky říkám manželce, že ty pařezy odstraním tím že je vykopu. Až letos přišla s informací, že našla firmu na likvidaci pařezu www.frezujemeparezy.cz .

Prý to ani není v porovnání s konkurencí drahé. Ihned mi jela v hlavě kalkulačka 100Kč za 10 cm průměru pařezu, to máme 650Kč za jeden pařez. Celkem tedy 1300Kč.

Nejsem tedy žádný lakomec, ale řekl jsem si, ušetříme 1300Kč a v sobotu pařezy vykopu.

Přišla sobota a já si přivstal a z garáže vyndal veškeré nářadí co budu potřebovat. Sekery, velkou a malou, krumpáč, rýč, velkou lešenářskou trubku na páčení a pajcr. Pro jistotu jsem si od souseda ještě půjčil motorovou pilu.

V 8:00 ráno jsem připraven začít likvidaci pařezů.

Nejprve jsem pařez začal obkopávat krumpáčem a rýčem. Tato parádní práce mi zabrala 1,5 hodiny, ale to nevadí, ještě mám plno sil. A v 9:30 začínám s řezáním kořenů. To samozřejmě není moc účinné, protože s neustálým řezáním pilou do hlíny je za chvilku řetěz tupý a tak přicházejí na řadu sekery.

V 10:45 jsem opravdu již vysílen a mám vykopáno pouze pár kořenů kolem pařezu. Ještě že není dnes takové vedro, ale stejně jsem pomalu na ex vypil už 2 litry vody. Je 11:35 a manželka mě volá k obědu.

Sláva alespoň si odpočinu. Po třech a půl hodinách mám kromě odsekané třetiny pařezu ještě tři puchýře a tupý řeťez souseda z jeho pily.

Po obědě jsem se snažil odpočinek protánout na co nejdéle, ale manželka mě honí, abych děl dělat, když jsem chtěl šetřit.

Co Vám mám povídat, voda na její mlejn :)

Proč jsem ji neposlechl, s tímto povzdechem beru do ruky plné puchýřů sekeru a v 12:30 jdu pokračovat.

A teď to začíná být jako pohádka. Zvednu hlavu a za plotem vidím parkovat auto s vlekem, na kterém je velká žlutá divná věc. Manželka vybíhá z domu, otevřít vrata. Po cestě na mě volá ať už se na to vykašlu, prý se nemohla dívat na to jak se s tím lopotím.

Ano, zavolala vás na pomoc. Prý ráno, po dvou hodinách mé práce.

Musím jen konstatovat, že vaše rychlost je úžasná.

A tak vjíždí v 14:00 ta velká, divná, žlutá věc (teď už vím, že je to pařezová fréza Vermeer SC252) na zahradu a rovnou k pařezu (tomu nerozdělanému) a začíná pařez frézovat.

Myslel jsem, že to teď popíšu víc co uvidím, ale než jsem uklidil nářadí a umysl si ruce, uběhlo 25 minut a po pařezu ani památky a co víc, je hotový i pařez co jsem se snažil likvidovat já.

S vyložením a naložením stroje jste tu byl tři čtvrťe hodiny a je hotovo.

Musím říct, že když si spočítám čas a dřinu, co jsem na pařezu nechal mohl jsem ušetřit daleko víc.

Takhle jsem ušetřil 20cm co jste mi nepočítali. :) a za to ještě jednou děkuji. Díky také za pochvalu a uznání mé snahy pařez vykopat.

Perfektní práce pane Šnajdr a přeji hodně dalších pařezů pro www.frezujemeparezy.cz

P.S.: A na založení nového trávníku, poté co provedete terénní úpravy se také domluvíme

Jan Votroubek, Hůrky (Plzeňský kraj)

Naše odpověď: Děkuji mnohokrát za takto obsáhlou recenzi a chválu. Takto by to mělo být vždy, proto to děláme tak jak umíme a spokojenost zákazníka je naším cílem.

2 109 zobrazení
bottom of page